9 augusti 2011
18:30

Referat: BK Kick - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Amar - Gustav, Martin N, Sarang - David, Junior, Per, Bagher - Javid, Johan Meinking (nyförvärv), Reza

Avbytare var Pascal som kom in som höger yttermittfältare efter 41 min och spelade där matchen ut, Ahmed som spelade sista halvtimmen, först en stund som central anfallare men sedan som vänsteranfallare och Andy som som spelade sista 25, först som central anfallare för att sedan ta steget ut som högeranfallare.

Vi började matchen strålande med ett fantasifullt spel, bra rörelse, ett fint passningsspel och många vunna närkamper. Vi var nära att ta ledningen redan i den 3:e min efter ett riktigt mönsteranfall som var värt ett bättre öde. Det började med att Junior gjorde ett fint uppspel längs kanten till David som direkt vidarbefodrade bollen till Javid i djupet som i sin tur efter ett par fina dragningar passade in till Johan M som sköt ett skott som vår gamle målvakt Pancho, numera alltså sedan länge i Kickmålet, fick tänja sig ordentligt för att tippa över målet (vilken jättelång mening!).

Bara 4 min senare fick Johan M i ändå bli en mycket tidig målskytt i sin första match för oss. Bollen hamnade lite turligt hos honom efter att ha studsat på ett par Kickförsvarare och ur friläge gjorde han inget misstag utan dundrade upp bollen i nättaket. Minuten därefter gjorde Amar en riktigt fin räddning på ett pressat skott från kanten.

Vi fortsatte med vårt fina spel även om vi inte fick till de riktigt heta chanserna. Därför kom det som en liten chock när de i den 21:a min kvitterade på ett mål vars förspel var väldigt likt vårt. I den 32:a min gjorde de också 2-1 sedan vi tappat boll och därefter förlorat en närkamp så att de på ett nytt friläge kunde ta ledningen, i detta läge ett extremt orättvist resultat.

Halvlekens sista målchans hade vi när Reza kom fri men ur sin lite dåliga vinkel fick skottet på en utrusande Pancho. Trots underläget i halvtid och trots att Sarang mot slutet av halvleken fått utgå p.g.a. ryggont gick vi till pausvila med stor tillförsikt och trodde vi skulle ha en god chans att vända matchen. Vi hade spelat mycket bra och borde lett klart sett till bollinnehav.

När väl andra halvlek kommit igång såg man ganska snart att det nog skulle bli svårare än vi hoppats på. Kick la in ytterligare en växel samtidigt som många av våra spelare nu började se lika trötta ut (men ändå fortsatte att kämpa föredömligt) som de såg pigga ut i första halvlek.

Den första klara målchansen hade Kick redan efter 6 min. Den resulterade inte men i den 62:a min ökade Kick till 3-1 på en kanon i bortre krysset ur halvdålig vinkel. Sedan Johan M på eget initiativ bytt ut sig (trött efter mycket löpande kombinerat med att han inte spelat någon match på länge) kom Andy in och han hann inte vara inne många minuter innan han efter att ha tagit sig ner till kortlinjen slog ett perfekt inlägg till Ahmed som säkert nickade in 3-2.

Kick satsade trots den knappa ledningen nu väldigt mycket framåt och i kombination med att också en del av deras spelare nu började bli rejält trötta blev det nu lite av handbollsmatch över det hela. Båda lagen slog långa bollar och mittfältsspelet försvann allt mer ju längre matchen led.

Sedan såväl Sarang som Johan kommit in igen på slutet gjorde vi en viss forcering och därför var det lite snöpligt när Kick i den 86:e mingjorde 4-2 på ett dock mycket tjusigt långskott som gick stolpe-in nere vid ena stolproten. Redan tidigare i halvleken hade vi fått till en hel del spelvändningar när de anföll med nästan hela laget och kom ofta 3 mot 2 utan att göra något av det. Nu accelererade denna tendens men vi missade alltid sista passningen. I den 89:e min kom vi 4 mot 1 men lyckades otroligt nog ändå schabbla bort anfallet! Detta var sista chansen i matchen som alltså slutade med 4-2-förlust.

Matchen var som helhet relativt jämn (och mycket välspelad för att vara en reservlagsmatch, delvis beroende på att båda lagen hade ganska många
A-lagsmässiga spelare) men Kicksegern var nog ändå inte helt orättvis. Deras övertag i andra halvlek kändes något större än vårt i första. Roligt att se att alla kämpade "tills de stupade" för att sedan byta till någon utvilad, ett föredömligt agerande som man vill se mer av i andra matcher.

Slutligen ett klart underbetyg till vår linjeman som missade en boll som var en halvmeter utanför planen (inkastet skulle varit vårt) men vinkande förutsätter ju att linjemannen är medveten om att han har just denna funktion och inte har flaggan dold under det anteckningsblock han flitigt antecknar i samtidigt som han undrar hur linjemannen kan missa så kapitalt......

Statistik: Hörnor: 4-2 Skott på mål: 7-10 Skott utanför: 2-4